De toekomst in een polariserende samenleving

post img

Stichting Verbindmij en Expertisebureau ZAUN. organiseren een dialoogbijeenkomst met als titel ‘De toekomst in een polariserende samenleving’. In het licht van de 2e Kamer verkiezingen aanstaande 15 maart hebben beide partijen hebben de handen ineen geslagen. Wat houdt jongeren in Leeuwarden bezig en hoe zien zij de toekomst in Nederland, waarin verbondenheid, verdraagzaamheid en vrijheid centraal staan

De bezoekers worden tijdens deze avond toegesproken door een aantal speciale gasten. Aan de hand van een vlog (videoboodschap) spreken Tim Beumers (FunX), Jiggy Dje (Noah’s Ark) en Tarik Tissoudali (SC Cambuur) de bezoekers toe. Zij hebben o.a. een boodschap aan de jongeren van Leeuwarden. Het programma wordt afgesloten door een aantal inspirerende gedichten van Henk Dillerop.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op 14 maart 2017 in de Kanselarij (Turfmarkt 11) te Leeuwarden. Om 19:00 uur gaan de deuren open en om 19:30 zal het programma van start gaan. Wil jij gehoord en gezien worden? Wil jij een gezonde samenleving? Wees er dan bij!

De islam als instrument tegen radicalisering, Samenwerking

Voormalig Social Work student Abdelhak Zoundri is in gesprek gegaan met jongeren die de islam gebruiken om radicalisering te voorkomen. Hij betoogt dat de islam juist als instrument ingezet moet worden in het tegengaan van polarisatie en religieus radicalisme.

Wilt u meer lezen? Download dan hier het volledige artikel.

Expertisebureau ZAUN. gaat samenwerken met Sosecure.

post img

Meer informatie volgt. www.sosecure.nl